Sitronkake med syltede sitroner

Sitronkake med syltede sitroner © bobedre.dk

Syltede sitroner

1
Skyll sitronene. Skjær dem i fire, og fjern steinene.
2
Vask sitronene i kokende vann.
3
Del vaniljestangen og skrap ut frøene med en skarp kniv.
4
Kok opp vann (se mengde i oppskrift), sukker, vanilje og pepperkorn i en stor gryte.
5
Legg sitronene i, og la dem småkoke i 1 1⁄2 time under lokk.
6
Avkjøl og la sitronene ligge i laken i et døgn. Skjær dem deretter i mindre biter.

Sitronkake

1
Sett ovnen på 200°.
2
Klipp til et stykke bakepapir, så det passer til en avlang kakeform (ca. 1 1⁄2 l). Legg papiret i formen og sett den til side.
3
Sikt melet i en skål.
4
Smelt smøret i en liten gryte og la det avkjøles.
5
Pisk egg og sukker i en skål, til blandingen er hvit og luftig.
6
Del vaniljestangen, skrap ut frøene, og legg dem oppi.
7
Tilsett rom og salt og deretter mel, og vend det inn i deigen med en visp.
8
Hell deigen i den klargjorte formen, og sett den på en stekeplate midt i ovnen.
9
Stek først i 10 min., og fordel deretter den oppmålte mengden syltede sitronterninger over kaken.
10
Stek kaken i ytterligere ca. 25 min., eller inntil den er gyllen og hevet på overflaten.

Kommentar

Bli den første til å kommentere