Sitronpai med marengs

Sitronpai med marengs © Anders Schønnemann

Slik lager du sitronpai

1
Sett ovnen på 200°.
2
Lag mørdeigen med å kna alle ingrediensene sammen.
3
Smør en paiform på ca. 24 cm i diam., og trykk deigen ut i formen og oppover kantene. Dekk med plastfolie, og sett i kjøleskapet en halv times tid.
4
Legg bakepapir over deigen, og fyll formen med tørkede bønner, ris eller salt for å unngå at deigen blåser seg opp.
5
Stek bunnen i ca. 15 min., til den er lett gyllen. Avkjøl.
6
Snitt vaniljestangen og skrap ut frøene.
7
Bland frøene med litt sukker. Ha sukker og vanilje i en blender.
8
Skrell sitronene, og skjær fruktkjøttet i mindre biter.
9
Tilsett sitronen i blenderen sammen med eggene, og kjør til det er jevnt. Tilsett fløten og rør raskt sammen.
10
Sett ovnen på 150°.
11
Hell kremen oppi den avkjølte paibunnen, og stek den ved 150° i ca. 30 min. til kremen har satt seg. Avkjøl kaken.
12
Sett ovnen på 250°.
13
Ha eggehviter i en metall- eller glasskål, og pisk eggehviter, sukker og eddik stivt med en håndmikser.
14
Fordel marengsen over hele sitronpaien.
15
Stek kaken til marengsen begynner å få fine, gylne prikker.
16
Servér med friske bringebær.

Kommentar

Bli den første til å kommentere