Sjampinjongsuppe med tapenadetoast

Suppe er super høstmat, og denne er rask å lage. © Ulrika Pousette/Allt om Mat

Slik gjør du:

1
Sett ovnen på 225 °C. Rens og skiv soppen. Skrell og hakk løk og 1 hvitløksfedd. Finhakk timian. Stek sopp, løk og hvitløk i smør i en kasserolle i ca. 5 min. Tilsett tomatpuré, timian og salt. Stek i ytterligere i ca. 1 min.
2
Tilsett vann og buljongterninger. Kok opp og la suppen koke under lokk i ca. 10 min.
3
Legg brødskivene på et stekebrett og stek dem midt i ovnen i ca. 8 min. Skrell og del 1 hvitløksfedd på midten og gni snittsiden av hvitløken på brødskivene. Smør tapende på brødet.
4
Ha crème fraîche og soyasaus i suppen og kjør den til en glatt suppe med en stavmikser. La den putre i ytterligere ca. 5 min. Topp suppen med frisk timian og server med tapenadetoast.

Kommentar

Bli den første til å kommentere