Sjokolade-cookies med grønnkål

Sjokolade-cookies med grønnkål © Ian McSpadden/Gursli Berg

Slik gjør du:

1
Forvarm ovnen til 175 °C og dekk to stekeplater med stekespray.
2
Ha mel, havre, bakepulver og salt i en stor bolle og rør godt rundt. Sett til side.
3
Ha grønnkålen i en kjøkkenmaskin med kniver og puls 10–15 ganger, til den er finhakket, men ikke most.
4
Bruk en miksmaster: Ha det brune sukkeret og smøret i en stor bolle og visp på lav hastighet til det er helt blandet.
5
Tilsett sirup og eggene, ett om gangen, og bland på lav hastighet til det er akkurat sammenblandet. Tilsett vaniljeekstrakt og bland godt.
6
Tilsett så de tørre ingrediensene, litt om gangen, og visp til alt er godt blandet sammen.
7
Hakk sjokoladen i biter. Tillsett sjokoladebitene i blandingen og rør rundt med en tresleiv to–tre ganger.
8
Bruk en spiseskje og legg passe mengde deig på stekebrett, to–tre cm. fra hverandre. Stek i 12–14 min., til kakene er faste i kanten, men fortsatt litt myke i midten. La dem kjølne på en rist.

Kommentar

Bli den første til å kommentere