Sjokolade- og bringebærpai

Sjokolade- og bringebærpai © Daniel og Manuela Kjeilen

Sjokolademousse

1
Smelt smør og sjokolade i mikrobølgeovnen. Tilsett så flytende, sterk kaffe og la det hele avkjøles.
2
Pisk sammen eggehviter og sukker og hell det i den avkjølte sjokoladen - litt og litt om gangen. Sett det kaldt i 1–2 timer mens du lager paibunnen.

Paibunn

1
Hell lyst brunt sukker sammen med smør og lønnesirup i en mikserbolle. Miks det fluffy.
2
Sikt sammen mel, fullkornmel, salt og vaniljesukker. Hell det så i mikserbollen i 3 omganger. Miks bare til alt melet er godt blandet inn i deigen.
3
Legg deigen i plastfolie i kjøleskapet i minst 30 minutter.
4
Rull ut deigen etter 30 minutter og dekk paiformene med den. Prikk små hull i deigen med en gaffel, og sett formene i kjøleskapet i 30 minutter til.
5
Forvarm stekeovnen til 180 °C.
6
Stek paiene i ca. 15 minutter. (Sjekk etter 10 minutter). Du kan gjerne bruke paivekter for perfekte bunner.

Fyll

1
Lag bringebærgelé etter anvisning på pakken og avkjøl den litt. Pensle bunnen med smeltet hvit sjokolade, legg bringebær i bunnen og fyll på med halvflytende gelé. Sett det i kjøleskapet og la det stå til geleen har stivnet.
2
Bruk en sprøytepose til å lage små topper av sjokolademousse på toppen av paien. Dekorer eventuelt med noen bringebær til slutt.

Kommentar

Bli den første til å kommentere