Sjokolade- og lakrismandler

Sjokolade- og lakrismandler © Wolfgang Kleinschmidt/Allt om mat

Slik gjør du:

1
Sett ovnen på 200 °C. Stek mandlene på et stekebrett midt i ovnen i 8–10 min. Rør om av og til.
2
Ha mandlene over i en kasserolle sammen med melis og sitronsaft. La sukkeret smelte og bli karamellisert. Rør om noen ganger.
3
Ta kasserollen bort fra varmen og rør inn smøret. Hell mandlene over på et brett dekket med bakepapir eller silikonmatte, og skill dem fra hverandre med en gaffel.
4
Hakk sjokoladen. Smelt halvparten av den i mikroen eller over vannbad. Ha i resten av sjokoladen og rør til den har smeltet.
5
Dypp mandlene, en av gangen, i sjokoladen. Legg dem på bakepapir og la dem stivne.
6
Bland sammen sukker med salt lakrispulver (lakrisstrøssel eller knuste lakrisdrops). Dypp mandlene en gang til i sjokoladen og rull dem deretter i lakrissukkeret. La dem stivne.

Kommentar

Bli den første til å kommentere