Sjokoladefondant

Sjokoladefondant © Ulrika Pousette

Slik lager du sjokoladefondant

1
Sett ovnen på 175°.
2
Smør 6-8 små ildfaste former og strø sukker over smøret.
3
Smelt smør og sjokolade i mikroen eller over vannbad. Rør om av og til.
4
Pisk egg, eggeplommer og sukker hvitt og luftig med en håndmikser.
5
Bland nedi sjokoladeblandingen i eggene. Sikt i melet og rør forsiktig sammen til en glatt røre.
6
Fordel røren i formene og stek dem midt i ovnen i 12-13 min. Kakene skal fremdeles være bløte og klissete i midten. Når de begynner å heve seg litt i formene, er de som regel ferdige.
7
Ta formene ut av ovnen og sett dem opp ned på desserttallerkener. Vent 3-4 min. før du forsiktig løfter vekk formene.
8
Server med en gang, gjerne sammen med friske fiken og lettpisket krem.

Kommentar

Bli den første til å kommentere