Sjokoladefondant med kaffe

Sjokoladefondant © Wolfgang Kleinschmidt

Sjokoladetrøfler

1
Hakk sjokoladen og ha den over i en skål. Kok opp fløte, kaffe og honning. Hell blandingen over sjokoladen, og la det stå i ca. 1 min.
2
Skjær smøret i mindre biter, og visp det inn i blandingen.
3
Dekk til skålen med plastfolie, og la trøffelblandingen avkjøle i romtemperatur slik at den blir fast og og glatt. La den stå videre i 24 timer i romtemperatur.
4
Bruk en sprøytepose og sett kuler av trøffelmassen på et stekebrett dekket med bakepapir. Sett trøflene i fryseren.

Fondant

1
Hakk sjokoladen. Rør sammen romtemperert egg og melis, litt av gangen, uten å piske inn luft.
2
Smelt smøret. Ta kasserollen av platen og tilsett sjokoladen. Rør det godt sammen slik at sjokoladen smelter. Bland sjokoladen med eggeblandingen. Sikt inn melet og rør alt godt sammen.
3
Fordel røren halvveis opp i godt smurte porsjonsformer. Sett formene i fryseren i ca. 20 min.
4
Sett ovnen på 200 °C. Ta formene ut av fryseren, og legg en trøffelkule midt i hver form. Ha litt mer fondantrøre i formen slik at den akkurat dekker trøffelen. Dette gjøres for at trøffelen ikke skal synke til bunns under stekingen.
5
Stek fondanten midt i ovnen i ca. 12 min. La den stå i formen i 2–3 min. Hvelv fondantene forsiktig over på tallerkener. Sikt melis over og server.

Kommentar

Bli den første til å kommentere