Sjokoladeiskrem med kokosmelk

Sjokoladeis med banan smaker supert! © Berit Nordstrand

Slik gjør du:

1
Ha kakao, hakket sjokolade og kokosblomstsukker i en kasserolle. Ha kokosmelka i kasserollen og varm forsiktig opp under omrøring til kokosblomstsukkeret og kakaoen har løst seg opp i kokosmelka. Varm så lite som mulig så du bevarer polyfenolene i kakaoen best mulig.
2
Trekk kasserollen til side og rør inn eggeplommene en ad gangen. Ha så i bananene i store biter og kjør dem inn i iskremrøra med en stavmikser. Har du ikke stavmikser så kan du helle røra i en foodprosessor eller blender og kjøre bananene inn i røra på den måten.
3
Hell blandingen over i en iskremmaskin. Når iskremen er ferdig etter omkring 60 minutter, så serveres den med hakket sjokolade og friske bær.
4
TIPS: Har du ikke iskremmaskin, så ha iskremrøra i en lufttett boks i fryseren og ta den opp og rør i blandingen hver halvtime de første 2 timene. Etter omkring 6 timer i fryseboksen skal den være frosset til iskrem. Tiden varierer litt avhengig av beholder og frysetemperatur.

Kommentar

Bli den første til å kommentere