Sjokoladekake med bringebær

Sachertorte med bringebær © Scanpix

Sjokoladekake med bringebær:

Sachertorte er en wiensk klassisker fra 1832. Den originale oppskriften er patentert og lages med aprikossyltetøy.
1
Sett ovnen på 170° (150° med vifte). Smør en ca. 23 cm rund springform. Klipp til og dekk bunn og sider med bakepapir.
2
Ha 100 g av sjokoladen og 2,5 dl vann i en liten kasserolle, og varm opp på lav varme til sjokoladen er smeltet og glatt.
3
Visp smør og sukker hvitt og luftig. Ha i eggene, ett om gangen, og miks godt etter hvert egg. Ha deigen over i en stor bolle. Sikt inn mel og kakaopulver under omrøring, og ha deretter i mandelmel og smeltet sjokolade. Bland godt og ha deigen over i form
4
Glasur: Smelt fløte og resten av sjokoladen i en kasserolle på lav varme under omrøring. Avkjøl til romtemperatur.
5
Del bunnen i to. Fordel syltetøyet på den nederste bunnen, og legg den øverste bunnen oppå. Fordel glasur på topp og side. La kaken stå kjølig i 30 min. før servering.

Kommentar

Bli den første til å kommentere