Sjokoladekake med sjokoladeflak og ganache

Saftig sjokoladekake med stilig pynt du enkelt lager selv. © Stockfood
Fest

Sjokoladekake

1
Varm ovnen til 180°C. Smør og kle kanten på tre springformer (18 cm i diameter) med bakepapir.

Kakebunn:

1
Sikt mel, bakepulver, kakao og salt i en bakebolle, og sett det til side.
2
Pisk smør, sukker og 1 ts vaniljeekstrakt til en blek og tykk blanding i 2-3 min. i en annen bakebolle. Pisk inn eggene, ett av gangen, og vend deretter inn melblandingen. Vend inn rømmen.
3
Fordel kakerøren i de tre formene og stek midt i ovnen i 25-30 min. til kakene er gjennomstekte.
4
Sjekk med en stekenål: Stikk den i midten, kommer den ut tørr, er kaken ferdigstekt. La kakene avkjøle i formen på rist.

Smørkrem:

1
Pisk sammen melis og smør og sett det til side.
2
Smelt sjokoladen, 300 gram mørk sjokolade og melkesjokoladen, over vannbad. Tilsett 1 ts vaniljeekstrakt og rør det sammen.
3
Ta bollen av varmen så snart sjokoladen er glatt. La den avkjøle i 2 min. Pisk den deretter inn den kremete smørblandingen. Sett til side.

Ganache:

1
Ha sjokoladen i en stor glasskål eller stålbolle.
2
Varm opp fløten til kokepunktet i en kasserolle. Hell fløten over sjokoladen, og la det stå i 1 min. Tilsett 1 ss smør, og pisk det sammen til en glatt krem. Sett ganachen til side for å avkjøle og tykne.

Montering:

1
Ta kakene ut av formen. Jevn til toppen så den blir flat. Plasser en kakebunn på et kakefat, og fordel halvparten av smørkremen oppå.
2
Gjenta med bunn nr. 2. Plasser den tredje bunnen oppå de to andre og hell ganachen over så den dekker topp og side.
3
Høvle sjokoladeflak, ca 100 gram, med en grønnsakskreller og fordel på toppen av kaken rett før servering.

Kommentar

Del dine tips, forbedringer eller erfaringer med andre

Lisbeth
Rapportere

Hvordan steiker man 3 kakeformer samtidig? Varmluft i tre etasjer? Blir det jevnt stekt??

Tara Måltid
Rapportere

Hei Lisbeth! Du kan eventuelt steke i to omganger, to først og en etterpå. Eller så må du prøve deg frem litt, ovner kan jo steke litt forskjellig. Lykke til!

kjell
Rapportere

himmelsk

Noreen
Rapportere

Noge forvirret mht smørkremen. I ingrediens listen er det oppført 150 g melkesjokolade men i teksten så står det at 150g melkesjokolade blandes me 300 g mørk sjokolade. Hva er riktig ? 300g mørk sjokolade brukes også i ganachen. Eg brukte 300g mørk sjokolade og 150 g melkesjokolade i smørkremen men fint at det står i oppskriften også sånn at rett mengde handles inn.

Lena
Rapportere

Hei. Jeg har ikke smakt på kaken enda, men den virker fristende. God nettside, med mulighet for å hake av etterhvert som en har utført ting, og en kan få oppskrifta på sms. Jeg lurer på hvor mange plater sjokolade en skal bruke i smørekremen? Du skriver "300 gram mørk sjokolade og melkesjokoladen..". Det er hele kvoten med sjokolade, og da blir det blir ingenting igjen til Ganache.