Sjokoladekake med tykk sjokoladekrem

Sjokoladekake med tykk sjokoladekrem © Lars Ranek

Sjokoladekrem - lages dagen før

1
Finhakk 400 g sjokolade og ha det i en skål.
2
Varm fløte og melk i en tykkbunnet gryte. Pisk 8 eggeplommer og 80 g sukker sammen. De skal IKKE piskes hvite og skummende, men bare sammen. Pisk den varme melken i eggeblandingen litt om gangen.
3
Hell det tilbake i gryten, og varm opp til 85° under konstant omrøring med en slikkepott.
4
Sil kremen over i en skål, og deretter over sjokoladen litt av gangen.
5
Rør med små bevegelser i midten av skålen for å blande krem og sjokolade. Kremen skal være blank og ligne majones i konsistensen.
6
Bruk et termometer til å måle når sjokolade-kremen er 35-40°. Kjør den lune sjokoladekremen gjennom med en stavmikser, så den blir glatt og fri for bobler. Dekk til og sett kjølig.

Sjokoladekakebunn

1
Sett ovnen på 180°. Smør en form på ca. 22 cm i diameter med smør, og dryss over 75 g sukker.
2
Finhakk 140 g sjokolade, og smelt den sammen med smøret i en skål i et vannbad. Sjokolademassen skal være ca. 50° når den er smeltet.
3
Pisk eggehvitene skummende i en skål, og tilsett gradvis sukker. Pisk til de danner seige topper.
4
Tilsett 3 eggeplommer og litt av de piskede eggehvitene i den varme sjokolademassen. Rør forsiktig rundt, ikke pisk. Vend resten av eggehvitene i med en slikkepott.
5
Sikt hvetemel i, og vend alt forsiktig sammen.
6
Fordel røren i formen, og sett den i ovnen. Bak til kakedeigen hever seg og gir motstand når man trykker lett på overflaten, og kakens kant har trukket seg litt fra formens kant, ca 30 min. Dekk med aluminiumsfolie underveis hvis kaken blir for mørk.
7
Ta kaken ut av ovnen, og la den kjøle seg helt ned på kjøkkenbordet.
8
Ha sjokoladekrem i en sprøytepose, og fordel på kaken. Pynt eventuelt med sprøbakte karamellchips.

Kommentar

Bli den første til å kommentere