Sjokolademoussekake

Sjokolademoussekake © Anders Schønnemann

Slik lager du sjokolademoussekake

1
Legg mandelmel, melis, hvetemel, kakao og bakepulver i en skål, og bland sammen.
2
Smelt smøret, og avkjøl.
3
Rør inn eggehviter, smør og espresso i melblandingen, til den har en jevn konsistens.
4
Kle en kakeform på 22 cm med bakepapir, og stek på 160º i 25-30 min.
5
Avkjøl kaken, og løsne forsiktig fra formen med en skarp kniv.
6
Skjær eventuelt av litt av toppen av kaken for å få den jevn.
7
Hakk begge sjokoladetypene, og legg i en skål.
8
Smelt sjokoladen i et vannbad, og la den avkjøle litt.
9
Pisk fløten til krem, og vend forsiktig inn den avkjølte, men fortsatt flytende sjokoladen. Det skal bli en mousse.
10
Fjern bakepapiret fra kakeformen, og fór den i stedet med plastfolie.
11
Legg kaken tilbake i formen, og topp med sjokolademousse.
12
Dekk kaken med plastfolie og sett den i kjøleskapet i minimum 2 timer.
13
Rør sammen mascarpone med melis og kremfløte, og smak til med havsalt.
14
Ved servering skjæres kaken opp i passende stykker, og serveres sammen med den salte mascarponecremen.

Kommentar

Bli den første til å kommentere