Sjokoladeterter med havsalt

Sjokoladeterter med havsalt © Anders Schønnemann

Slik lager du sjokoladeganache

1
Varm fløte og honning i en gryte til kokepunktet. Honningen skal smelte.
2
Hakk sjokoladen, og legg i en skål. Hell over fløten og rør godt, til sjokoladen er smeltet og kremen er jevn.
3
Tilsett smør, og rør til kremen er smeltet. Sett i kjøleskapet i ca. 1 time.

Kakebunn

1
Sett ovnen på 180°.
2
Knus kjeksen i en skål, og bland sammen med hvetemel og melis.
3
Kna inn smør i melblandingen, og samle deigen med litt eggeplomme. Trykk deigen ned i små smurte former. Prikk deigen med en gaffel.
4
Legg litt bakepapir over hver tertebunn, og hold det på plass med keramiske tertekuler eller tørkede bønner.
5
Stek tertebunnene i ca. 12 min., til de er gylne. Fjern tertekulene og bakepapiret, og legg til avkjøling.
6
Fyll tertebunnene med sjokoladeganache, og dekorer med hasselnøtter. Sett tertene i kjøleskapet i 2 timer, og dryss over litt havsalt før servering.

Kommentar

Bli den første til å kommentere