Sjømannsbiff med porterøl

Sjømannsbiff med porterøl © Charlie Drevstam/Allt om mat

Slik gjør du:

1
Legg leirgryten i kaldt vann i ca. 30 minutter. Rens og skjær kjøttet i strimler. Skrell poteter og løk. Skjær potetene i 1 cm tykke skiver og løken i tynne skiver.
2
Stek kjøttet og løken i omganger i smør i en stekepanne. Krydre kjøttet med salt og pepper. Legg kjøtt, poteter og løk lagvis i leirgryten. La det øverste laget være poteter. Dryss timian og kjørvel sammen.
3
Bland vann, fond, porter og soyasaus og hell i gryten. Legg til slutt i et laurbærblad og dryss over de hvite pepperkornene.
4
Legg på lokket og sett gryten midt i den kalde ovnen. Sett ovnen på 150 °C og la gryten stå i ca. 1 1/2 time til kjøttet er mørt og potetene er gjennomkokt. NB! Leirgryten må aldri settes inn i en varm ovn.
5
Dryss persille over gryteretten og server den rett fra formen med brød, salat og saltaagurker.

Kommentar

Bli den første til å kommentere