Skinkestek med kålrot, ingefær og appelsin

Alt i en form betyr mer smak og mindre oppvask! © Wolfgang Kleinschmidt/ Allt om mat
Gjester

Slik gjør du:

Bruk en lettsaltet skinke uten svor.
1
Legg leirgryten (eller römertopf'en) i vann i ca. 1 time før den skal brukes.
2
Skrell og press hvitløken ned i en bolle. Rens og skjær chilien i tynne strimler. Bland sammen hvitløk, chili, ingefær pluss finrevet skall og saft fra 1 appelsin til en marinade.
3
Skrell og skjær kålrot og gulrøtter i mindre biter på ca. 2x2 cm. Skrell løken. Skrell de to siste appelsinene, skjær bort det hvite, og skjær deretter hver appelsin i 4 biter.
4
Ha kålrot, gulrøtter, hele poteter, løk og appelsinbiter i leirgryten. Hell over litt av marinaden, og dryss over 1 ts salt og nymalt svart pepper. Bland alt godt sammen. Legg skinken over rotfruktene og hell over resten av marinaden. Klapp inn salt og pepper på skinken. Strø over frisk, hakket timian.
5
Legg lokket på leirgryten og sett den inn i ovnen. Sett ovnen på 200°C og la den stå i 1 – 1½ time, avhengig av skinkens størrelse. Skinkens kjernetemperatur bør være ca. 69°.
6
Løft forsiktig av lokket og ta ut skinken. La den hvile en stund før du skjærer den opp. Server gjerne skinken i dype tallerkener sammen med poteter, kålrot, gulrøtter, løk og mye sjy.
7
Pynt med hakket, frisk timian. Topp gjerne med en klatt crème fraîche.

Kommentar

Bli den første til å kommentere