Skreimølje

© Synøve Dreyer

Saltkokte poteter

1
Kok opp salt og vann. Ha potetene i og kok til de er møre, ca. 20 minutter. Løft dem ut av det salte vannet og la potetene dryppe av seg på et kjøkkenpapir.
2
Del gulroten i biter, kok dem møre og mos dem med smør og fløte. Smak til med salt og pepper.

Rogn

1
Kok opp nok vann til å dekke rognen og tilsett 1 ss salt per liter vann.
2
Vask rognen og pakk den godt inn i matpapir. Fest gjerne endene med strikk, slik at den ikke går i oppløsning.
3
Ha den innpakkede rognen i det kokende vannet og la den trekke i 20–30 minutter.

Skrei

1
Skjær skreien i skiver. Kok opp en stor kjele med vann og tilsett 3 ss salt per liter.
2
Sett gryten til side og legg skreiskivene i. Sett gryten tilbake på platen og kok opp. Trekk den av platen og la fisken trekke i 6–7 minutter.
3
Fres spinaten raskt i en panne med litt smør og eventuelt hvitløk til den er myk.

Lever

1
Rens leveren for hinner og tråder, del den i biter og legg den i en liten gryte. Når fisken er ferdigkokt, tar du et par øser av kokevannet og heller over leveren.
2
Kok forsiktig opp og la den trekke i 2–3 minutter.
3
Del rognen i skiver og server skreimøljen på varme tallerkener med spinat, saltkokte poteter og gulrotmos.

Kommentar

Bli den første til å kommentere