Små frokostbrød med rugmel, aprikoser og valnøtter

Frokostbrød med aprikoser og valnøtter © Lisa Björner

Brød med aprikoser og valnøtter

Skal heve over natten!
1
Skjær aprikosene i mindre biter. Bland aprikoser, gjær, mel, valnøtter og salt. Tilsett vann og honning, og rør til en klebrig deig. Dekk skålen med folie, og la den heve i kjøleskapet over natten.
2
Ta deigen ut, og legg den på en benk med meldryss. Trekk deigen til et langt rektangel, ca. 20x40 cm. Brett deigen sammen på langs.
3
Pensle deigen med vann, og dryss på litt mel. La deigen heve, 20-30 min.
4
Sett ovnen på 275°, og sett inn en stekeplate.
5
Skjær deigen i små stykker, og legg dem på bakepapir. Trekk papiret over på den varme stekeplaten.
6
Bak brødene i ovnen, ca. 15 min., til de er gyldne. Avkjøl på rist.

Kommentar

Bli den første til å kommentere