Små pavlova marengskaker med moreller

En perfekt sommerdessert! © Skovdal & Skovdal/Spis bedre

Pavlova

Klassikeren pavlova er en dessert oppkalt etter den russiske ballettstjernen Anna Pavlova. Den består alltid av en bunn av marengs som helst skal være litt bløt i midten, og pyntes med krem og forskjellige frukter eller bær.
1
Sett ovnen på 125°C.

Slik lager du marengs:

Marengsen kan du lage lenge i forveien.
1
Stivpisk eggehvitene. Tilsett sukkeret, litt av gangen, mens du pisker, og pisk videre til eggehvitene er blitt seige. Hakk sjoko­laden, og bland den forsiktig ned i marengsen.
2
Lag 4-6 små marengsbunner på en bakeplate dekket med bakepapir, de skal ha en diameter på ca. 8 cm. Stek dem i ca. 45 min., og sett dem deretter til avkjøling på rist.

Slik lager du fyllet:

1
Ta unna 8-16 ekstra fine moreller til pynt, og kjern ut resten. Mos halvparten med en gaffel.
2
Bland moste moreller med melis pluss resten av bærene.
3
Pisk fløten til krem, og ha i morellene. Fordel kremen på marengsbunnene, pynt med hele moreller og server.

Kommentar

Bli den første til å kommentere