Smalahove

Sær men smakfull. Røkt og saltet hode av sau. © Jon Marius Nilsson

Slik gjør du:

1
Vann ut hodene i iskaldt vann i 6–8 timer. Legg hodene i en kjele, dekk med nytt vann og kok opp. La småkoke til de er møre, ca. 1,5–2 timer. Ta vare på kokefettet øverst i gryten til servering.
2
Server smalahove med rotmos, nykokte poteter, kokekraft og pølse, for eksempel Vossafår elle dampemår. Flatbrød, lefser og julesennep er også gode følgesvenner til smalahove.
3
Fjern skallet på grønnsakene, og kok alt mørt i vann uten krydder. Sil av kokevannet og mos grovt. Ha massen i en kjele, tilsett smør og fløte og varm opp mens du smaker til med salt, pepper og muskat.
4
Tilsett gjerne litt kraft fra kjøttet i stappen hvis du ønsker en litt kraftigere smak.

Kommentar

Bli den første til å kommentere