Smuldrepai med bringebær og rabarbra

Smuldrepai med bringebær og rabarbra © lovecommacake.com

Slik lager du smuldrepai med bringebær og rabarbra

1
Sett ovnen på 180°.
2
Smør en stekeplate, og legg bakepapir i. La cirka fem cm av bakepapiret henge utfor hver ende av stekeplaten.
3
Ta en stor skål, og bland mel, brunt sukker, bakepulver og salt. Tilsett smør, og bland det sammen med en håndmikser.
4
Det er ikke nødvendig å røre det, til det er helt mykt - konstistensen kan godt være litt grov.
5
Hell 2/3 av blandingen ned på stekeplaten, og press det godt ned, slik at det blir et flatt lag. Undersiden av et desilitermål kan godt brukes til dette.
6
Stek kakebunnen i oven i 25 min., til den er gyllenbrun. Bland havregrynene med resten av deigen.
7
Mens bunnen er i ovnen, forberedes marmeladen.
8
Kok sammen rabarbra, bringebær, sukker og ingefær, og kok det ved medium varme under omrøring i 5-6 minutter.
9
Hell ca. 3 ss av fruktblandingen opp i en liten skål, tilsett maisstivelse, og rør godt rundt til blandingen er helt myk.
10
Hell blandingen tilbake i gryten, og la det putre i ytterligere 2-3 minutter. Fjern marmeladen fra kokeplaten, og la det avkjøles en smule.
11
Spre marmeladen utover den nystekte bunnen. Hell havregrynsblandingen oppå marmeladen.
12
Havregrynsblandingen kan gjerne fordeles i noen større og mindre klumper. Stek kaken til den er gyllenbrun i ca. 30 min.
13
La kaken avkjøles, og skjær den deretter i firkantede stykker.

Kommentar

Bli den første til å kommentere