Smuldrepai med eple, nøtter og sjokolade

En enkel og kjempegod høstdessert av deilige epler. Server med vaniljesaus eller iskrem. © Ulrika Pousette/Allt om mat

Slik gjør du:

1
Sett ovnen på 200 grader. Fjern kjernehusene og skjær eplene i 2-3 cm store terninger.
2
Smelt 1 dl sukker forsiktig i en kasserolle. Bland epleterningene med 2 ts kanel og stek dem forsiktig i sukkeret til de blir lett karamelliserte.
3
Smuldre smøret og bland det med 2 dl sukker, 2 ts kanel og hvetemel til en smulete deig. Hakk hasselnøttene.
4
Legg de karamelliserte eplene i bunnen av en ildfast form. Ha i halvparten av smuledeigen og dryss over nøttene. Bland deig, epler og nøtter godt sammen i formen. Smul over resten av deigen som et dekke.
5
Stek midt i ovnen i ca. 25 min til paien er blitt gyllenbrun. Riv sjokoladen og strø den over paien. Server paien varm med kald vaniljesaus.

Kommentar

Bli den første til å kommentere