Solsikkebrød

Solsikkebrød med ris © Per Ranung og Anina Kern/AOM

Slik lager du solsikkebrød:

1
Smuldre gjæren i 37 °C varmt vann og rør til den er oppløst. Ha i linfrø, solsikkefrø, ris, olje, salt og honning.
2
Arbeid deretter inn nesten alt melet i en kjøkkenmaskin, gjem på cirka 1 dl til utbakingen.
3
Kna deigen på et bakebord dekket med mel i ca. 15 minutter. La deretter deigen heve i 30 minutter på et lunt sted i en bolle dekket med et kjøkkenhåndkle.
4
Sett ovnen på 225 °C, og del deigen i to like store deler. Form dem til to avlange brød, og smør to 1 1/2-liters brødformer eller kle dem med bakepapir.
5
Legg i deigen, trykk den ned i formene, og la brødene etterheve tildekket i ca. 30 minutter.
6
Skjær noen snitt i overflaten med en skarp kniv, og stek brødene nederst i ovnen i ca. 35 minutter.
7
Ta brødene ut av formene, og la dem avkjøle på rist før du skjærer deg en herlig skive hjemmebakt brød.

Kommentar

Bli den første til å kommentere