Sommerdrink med akevitt (PiñaEneldo)

Skål sommeren inn med denne søte og syrlige drinken! © Merethe Hommelsgård

Slik lager du ananaspuré:

1
I oppskriften bør du helst bruke ananaspuré, men ananassaft er OK om du ikke har tid til å lage puréen.
2
Skrell ananasen og del den i biter. Ha bitene over i en blender, foodprosessor eller benytt stavmikser.
3
Tilsett litt ananasjuice eller vann om den blir for tykk.

Slik lager du "PiñaEneldo":

1
Alle gode drinker starter med en base som ofte består av sprit, i denne oppskriften bruker vi akevitt. Nærmere bestemt Gilde Dill Aquavit.
2
Dropp de konsentratbaserte juicene du kjøper på kartong i butikkene, lag heller en puré (mos frukten i foodprosessor). Oppskriften finner du over!
3
Sukkerlake er en veldig effektiv måte å tilføre sødme i drinker, og kan enkelt lages hjemme. Hell en liter kokende vann over en kilo sukker i en gryte, tilsett 1/2 ts sitronsyre og rør til det blir en jevn, flytende væske. Sukkerlake holder seg godt i kjøleskap, så lag gjerne hele mengden, så har du til flere ganger. Sitronsyre er for å hindre sukkerlaken i å krystallisere seg og det får du kjøpt i dagligvarebutikken.
4
Alle ingrediensene fylles i en cocktailshaker med is, før man «shaker» eller rister alt sammen godt. Dette gjøres for å kjøle den ned og i tillegg få mer luft i drinken. Har man ikke cocktailshaker, så kan man bruke et norgesglasseller lignende for å riste ingrediensene med is.
5
Man kan også blande ingrediensene på forhånd i ei mugge og blande godt, for så å helle over is ved servering. Vil kanskje anbefale at man dropper eggehvite om man gjør det på denne måten.
6
Serveres i glass med is, med litt dill eller en ananaskvast som pynt!

Kommentar

Bli den første til å kommentere