Søtpotetpannekaker med laks

Søtpotetpannekaker med spicy laks © Sara Johannesen/Cappelen Damm

Slik gjør du:

1
Skrell og riv søtpotetene fint. Ha det over i en bolle og tilsett finsnittet vårløk og finhakket hvitløk. Rør inn salt, egg og mel. Krydre blandingen med kvernet svart pepper.
2
Stek små og litt tykke pannekaker over middels varme, press blandingen litt utover slik at pannekaken blir jevn.
3
Snu forsiktig når undersiden er pent gyllen og stek videre på den andre siden. La gjerne de ferdigstekte pannekakene ligge i stekeovnen ved 100 °C frem til servering.

Spicy laks

1
Knus koriander, fennikel, spisskum og salt sammen i en morter.
2
Bland krydderiene sammen med chilisausen, og smør krydderblandingen over laksestykket. Drypp over noen dråper olivenolje og press over litt limesaft.
3
Grill laksen med skinnsiden ned over middels varme til høy varme i ca. 10–15 minutter, husk at laksen fortsatt skal være rosa i midten. Eventuelt kan du bake den i stekeovnen ved 160 °C i ca. 25 minutter.

Fennikel- og eplesalat

1
Skjær eple og fennikel i syltynne skiver. Har du en mandolin er den det perfekte redskapet til denne jobben.
2
Drypp over sitronsaft og olivenolje og bland alt lett sammen.
3
Server søtpotetpannekakene toppet med spicy grillet laks og en frisk fennikel- og eplesalat, eller med noe annet du har lyst på.

Kommentar

Bli den første til å kommentere