Stekt blomkål med ananas og chili

Stekt blomkål med ananas og chili © Jamie Oliver/Gyldendal

Slik gjør du:

1
Forvarm stekeovnen til 200 °C. Del blomkålen i mindre buketter, og la eventuelle pene ytterblader sitte på. Kok blomkålen i en stor kjele med kokende vann i 6–8 minutter, la den renne av og legg den på en stor stekeplate.
2
Skrell ananasen, og fjern den tykke og trevlete kjernen. Skjær ananaskjøttet i 3 cm store biter, og legg dem på stekeplaten sammen med 1 ss olivenolje, fennikelfrø, sennepsfrø, en klype havsalt og en klype pepper.
3
Bland, og stek alt sammen i stekeovnen i 30 minutter. Vend på alt, bland i mandelflak og avrente kikerter og stek i ytterligere 10 minutter, eller til blomkålen har fått fin brunfarge og er litt sprø.
4
I mellomtida rister du gurkemeie og karripulver et par minutter i en tørr stekepanne på lav varme, eller til det dufter deilig. Ha krydderblandingen i en blender sammen med korianderstilkene.
5
Skrell ingefæren, skjær den i skiver og ha dem i blenderen sammen med presset sitron, mangochutney og halvparten av yoghurten. Kjør til en supersmidig dressing, og rør i resten av yoghurten (du kan godt ha all yoghurten i blenderen sammen med chutneyen, men da synes jeg dressingen blir for tynn). Smak til med krydder slik at det blir perfekt, og fordel dressingen på et stort fat.
6
Legg den stekte blomkål- og ananasblandingen på dressingen. Skjær chilien i skiver, og dryss dem over. Dryss korianderblader på toppen. Vend sammen, og server med varme chapati som hver enkelt kan dyppe i dressingen og skyfle i seg maten med.

Kommentar

Bli den første til å kommentere