Stekt laks med blomkålmos og polkabeter

Server blomkålmos, laks og resten av blomkålbukettene sammen, og med de nedlagte polkabetene i en skål for seg. © Wolfgang Kleinschmidt/allt om Mat

Slik lager du blomkålmos:

Blomkålen kan byttes ut med romanesco, som er en krysning mellom brokkoli og blomkål.
1
Knekk blomkålen i små buketter. Kok dem i lettsaltet vann i ca. 10–15 min. Hell av vannet og miks ¾ av blomkål-bukettene til mos med en stavmikser. Ha i 1 ss smør og kremfløten, og miks glatt. Smak til med salt.

Slik lager du sitronnedlagte polkabeter:

1
Skrell og skjær betene i tynne skiver, gjerne med et rivjern eller ostehøvel. Bland sitronsaft, honning og vann og ha i beteskivene. Rens og skjær vårløken i tynne strimler. Strø den over betene.

Slik lager du laksen:

1
Skjær laksen i 3 x 3 cm store terninger. Stek lakseterningene på alle sider i 1 ss smør i en stekepanne. Krydre med salt og pepper.
2
Server blomkålmos, laks og resten av blomkålbukettene sammen, og med de nedlagte polkabetene i en skål for seg. Pynt med friske urter.

Kommentar

Bli den første til å kommentere