Stekt laks med ris og mangosalat

Stekt laks med ris og mangosalat © Jamie Oliver/Gyldendal

Stekt laks med ris:

1
Forvarm stekeovnen til 180 °C.
2
Kok risen ifølge anvisningen på pakken, og la den renne av. I mellomtida skjærer du 1 cm dype snitt med 2 cm mellomrom i lakseskinnet, og legger laksen i en ildfast form som passer akkurat til fisken (bruk gjerne 1 filet på 300 g hvis du foretrekker det).
3
Dryss havsalt, pepper og teen fra teposen over laksen, og gni den inn med 1 ts sesamolje slik at krydderblandingen trenger godt ned i snittene. Skrell hvitløken, skjær den i tynne skiver og stikk en skive i hvert snitt.
4
Stek laksen i 25 minutter, eller til den er gjennomstekt (15 minutter hvis du bruker filet).

Salaten:

1
Skjær alle grønnsaker i munnfullstore biter eller skiver som er fine å spise. Skjær av skallet på mangoen, og skjær mangokjøttet i skiver. Legg mango og grønnsaker i en pen bolle.
2
Mos og press rester av mangokjøtt rundt steinen i en egen bolle, press i saften av limen og smak til med soyasaus. Fjern frøene i chilien, finhakk chilikjøttet og ha det i bollen.
3
Rør sammen til en dressing. Bland dressingen med grønnsaker og mango.
4
Skrell ingefæren, og skjær den i fyrstikktynne strimler.
5
Ha dem i en stekepanne på middels varme sammen med 1 ts sesamolje og sesamfrø. La det steke i 2 minutter, til det begynner å bli sprøtt. Rør med jevne mellomrom.
6
Rør deretter i risen, og smak til med krydder slik at det blir perfekt. Klipp brønnkarse over salaten, og server den med laks og ris.

Kommentar

Bli den første til å kommentere