Stekt makrell med bulgurhvete

Stekt makrell med bulgurhvete © Jamie Oliver/Gyldendal

Slik lager du stekt makrell med bulgurhvete:

1
Forvarm stekeovnen til 200 °C. Vask betene, kok dem i lettsaltet, kokende vann i 30 minutter (avhengig av størrelse) til de er knapt møre.
2
La dem renne av og avkjøles akkurat nok til at du kan håndtere dem. I mellomtida koker du bulgurhveten ifølge anvisningen på pakken, og lar den renne av.
3
Legg bakepapir i en ildfast form som måler 25 x 30 cm, og pensle det lett med olivenolje. Fordel bulguren i et jevnt lag i formen, og legg fiskefiletene oppå.
4
Rør ut sennepen i litt hvitvinseddik, og pensle skinnsiden på fisken med den. Dryss over havregryn. Skrell betene, og skjær dem i tynne skiver, helst med en mandolin (bruk fingerbeskyttelsen!).
5
Legg skivene i et jevnt lag i taksteinsmønster rundt fisken – de skal ligge helt inntil og under fiskefiletene.
6
Rør sammen 1 ss hvitvinseddik, 1 ts olivenolje, en klype havsalt og en klype pepper til en dressing. Hold i bunten med timian som en pensel, og bruk den til å pensle dressingen på betene.
7
Ta deretter timianbladene av stilkene, og dryss bladene i formen. Stek formen på øverste rille i stekeovnen i 15–20 minutter, eller til fisken er lyst gyllenbrun og gjennomstekt.
8
Bland rucola med litt presset sitron, og dryss den i formen. Rør sammen pepperrot og yoghurt, smak til med krydder slik at det blir perfekt og fordel dressingen over fisken. Hiv innpå.

Kommentar

Bli den første til å kommentere