Stekt ris med egg og reker

De to gode vennene lime og koriander setter nydelig smak på denne retten. © Ulrika Pousette/Allt om Mat
30 min.

Slik lager du stekt ris:

Sambal badjak er en indonesisk chilisaus som fås kjøpt på asiatiske butikker eller velassorterte supermarked.
1
Skrell og finhakk løk og hvitløk.
2
Visp eggene lett sammen i en skål. Varm opp 1 ss olje i en stekepanne og ha i eggene. Rør til eggene er kremete. Krydre med 1 krm salt. Ha eggene over på en tallerken.
3
Stek løk og hvitløk i ½ dl olje i ca. 1 min. i en wok eller stekepanne. Tilsett sambal badjak og grønnsaker. Wok i ca. 3 min.
4
Rør inn kokt ris og wok i ytterligere ca. 3 min. Rør inn eggerøren.
5
Smaksett risen med limesaft og soyasaus. Vend inn rekene og la dem bli gjennomvarme.
6
Server med hakket koriander og lime til å presse over.

Kommentar

Bli den første til å kommentere