Sunne kalvekjøttboller med krydret rødkål

Kalvekjøttboller med rødbeter ©
30 min.

Slik lager du kalvekjøttboller med krydret rødkål

1
Skrell, skyll og skjær rødbeter i bittesmå terninger. Skrell sjalottløk, og riv det på den grove siden av rivejernet.
2
Rør kalvekjøtt sammen med rødbetene, revet sjalottløk, havregryn og egg. Krydre med salt og kvernet pepper. Form boller med en skje, og stek på begge sider i olivenolje i en god panne, ca. 10-12 min. alt etter størrelse.

Rødkål

1
Finhakk løken, og stek den myk og blank i olivenolje.
2
Skjær rødkålen i strimler og kok med vaniljestang, kanel, stjerneanis og eplemost i 5 min.
3
Tilsett sirup (eller sukker), tranebær og kumquats skåret i skiver. Krydre med salt og pepper. La kålen småkoke i 12 min.

Kommentar

Bli den første til å kommentere