Superrask sjokoladekake deluxe

© Ulrika Pousette

Slik lager du sjokoladekake deluxe

1
Sett ovnen på 175 °C.
2
Hakk både den hvite og den mørke sjokoladen samt pekannøttene grovt - hver for seg.
3
Smelt smør og sjokolade i en liten kasserolle, og la det kjøles ned.
4
Rør sukker, salt og kaffe sammen med vannet. Tilsett et egg av gangen, og rør sammen til du får en blank røre.
5
Sikt og bland mel og kakaopulver i røren, og tilsett deretter smeltet smør og sjokolade. Rør til deigen er blank.
6
Bland til sist den hvite sjokoladen og nøttene i deigen.
7
Hell deigen i en smurt kakeform, 24 cm i diameter.
8
Bak nederst i ovnen i ca. 30 min. Sjekk med en gaffel i midten om kaken er ferdig. Den skal være litt klissete i midten. La den kjøles ned i formen.

Slik lager du topping

1
Hakk sjokoladen.
2
Bland sukker, fløte, melk og sirup i en gryte. Kok opp, og la det småkoke til den får en karamellbrun farge, ca. 15 min.
3
Ta gryten av varmen, og rør inn sjokoladen.
4
Hell den brune karamellsausen over kaken, når den er kjølt ned.
5
Sett kaken i kjøleskapet intill servering.
6
Server evt. med litt krem.

Kommentar

Bli den første til å kommentere