Suppe med blåskjell, chorizo, rosenkål og persille

Suppe med blåskjell, chorizo, rosenkål og persille © Anders Schønnemann
Gjester

Suppe

1
Skjær pølsene i små biter. Hakk løken. Skyll purren, og skjær i skiver.
2
Rens og skrubb blåskjellene godt. Kast åpne blåskjell, som ikke lukker seg når du banker dem i bordet.
3
Varm oljen i en gryte og fres pølser, løk, purre og presset hvitløk i 3-5 min.
4
Legg blåskjellene i en gryte, og hell over hvitvin. Kok opp, og tilsett fiskefond.
5
Legg lokk på gryten, og damp blåskjellene til de er åpne, ca. 5 min.
6
Persilleolje: Skyll og hakk persillen. Bland halvparten med olje.
7
Rosenkål: Rens rosenkålen, og del i blader. Damp dem, 2 min. og sil av.
8
Suppe: Tilsett fløte og persille i gryten med blåskjell, og varm opp. Smak til med sitronsaft, salt og peper.
9
Fordel suppen i skåler. Topp med dampede rosenkålblader, og drypp over persilleolje. Servér med brød.

Kommentar

Bli den første til å kommentere