Suppe med galangal og kylling

Suppe med galangal og kylling © Peter Carlsson
30 min.

Thaisuppe

1
Kok opp kokosmelk og buljong.
2
Skjær galangal og sitrongress i skrå biter på langs.
3
Fjern frøene fra chilien, og skjær den i ringer.
4
Ha galangal, sitrongress og chili i gryten sammen med limeblader (kaffir).
5
La det småkoke under lokk, ca. 5 min.
6
Skjær kyllingkjøttet i ca. 1 cm tykke skiver. Rens soppen, og del dem i to.
7
Skrell løken, og skjær den i tynne båter. Fjern frøene fra tomatene, og skjær dem i grove terninger.
8
Ha kylling, sopp og løk i suppen. Tilsett fiskesaus, sukker og salt. Kok ca. 3 min.
9
Ha tomater og limesaft i rett før servering. Pynt med grovhakket koriander.

Kommentar

Bli den første til å kommentere