Surkål med eple og karve

Fermentert surkål: Sauerkraut eller surkål er virkelig supermat for magen! © Ulrika Pousette
Sunt

Slik lager du fermentert surkål med eple og karve:

1
Strimle hodekålen tynt, gjerne med et mandolinjern, og legg over i en bolle.
2
Strø over salt og bland godt. La det stå og trekke i ca. 2 timer.
3
Riv eplet grovt og bland ned i kålen sammen med karven.
4
Ha kålblandingen over i et stort glass med lokk, og press godt sammen slik at alt ligger tett. La det være ca. 2 cm med luft øverst i glasset.
5
Sett på lokket, sett glasset på et brett og oppbevar glasset mørkt i romtemperatur, gjerne i et kjølig spiskammer eller i kjelleren.
6
Åpne glasset en gang om dagen og sjekk gjæringsprosessen. Etter 1–2 dager begynner det å boble i glasset.
7
Når det ikke lenger presses ut luft når du åpner glasset, har gjæringsprosessen roet seg og glasset behøver ikke å åpnes lenger.
8
Etterfyll med saltet vann (1 ss salt/1 liter vann) hvis væskenivået synker.
9
Etter noen dager er surkålen din ferdig. Den kan stå i romtemperatur i en uke, og kan deretter oppbevares i kjøleskapet i flere måneder.

Kommentar

Bli den første til å kommentere