Sveler

Nystekte sveler smaker veldig godt med enten jordbærsyltetøy eller noen skiver brunost. © frutimian.no

Slik gjør du:

1
Smelt smøret og sett det til side.
2
Ha eggene i en stor bolle og visp dem kjapt sammen slik at eggeplommene løses opp. Ha i de tørre ingrediensene og rør sammen.
3
Så heller du i kulturmelka og rører til du får en forholdsvis glatt røre. Jeg bryr meg egentlig ikke så mye om det fremdeles er igjen noen små klumper i røra. De spiller ingen rolle.
4
Hell i smøret til slutt og rør det inn.
5
La røra stå å svelle i minimum 30 minutter. Den kan gjerne stå lenger.
6
Varm takka eller en stekepanne til medium varme og fordel røra utover. Svelene du kjøper ombord på fergene i Møre og Romsdal – de berømte MRF-svelene – er ganske så store. De bruker sikkert opp mot 1 dl røre pr svele. Jeg bruker en øse som tar ½ dl. Da kan jeg heller forsyne meg med noen flere sveler når vi spiser.
7
I og med at det er såpass mye smør i røra, bruker ikke jeg smør til stekingen. Bare heller på røra.
8
La svelene steke til det kommer bobler på oversiden. Vend dem forsiktig og stek dem på den andre siden.

Kommentar

Bli den første til å kommentere