Svenske kjøttboller med potetmos

Kjøttboller med mild potetmos og det klassiske tilbehøret. © Ulrika Pousette/Allt om mat

Potetmos:

1
Skrell og kok potetene myke i saltet vann. Hell av vannet, la dem dampe av seg litt, og knus potetene godt for hånd med en potetmoser, sammen med melk, fløte og smør.
2
Vil du ha en helt glatt mos, bruk forsiktig en miksmaster. Men ikke en stavmikser – da kan mosen lett bli seig som lim! Smak til med salt og pepper.

Kjøttboller:

1
Skrell og finhakk løken. Stek den i 1 ss smør.
2
Bland løk, sennep, fløte og strøbrød i en bolle. La det svelle i ca. 5 min.
3
Ha i kjøttdeigen, krydre med salt, pepper og allehånde, og arbeid alt godt sammen til en glatt deig.
4
Rull deigen ut til små kjøttboller og stek dem i ca. 2 ss smør i ca. 10 min. til de er jevnt brune.
5
Server kjøttbollene med potetmos, sylteagurk og rørte tyttebær.

Kommentar

Bli den første til å kommentere