Svinekotelett på grillen

En herlig, spicy texmex-kotelett på grillen. © Malin Turunen

Ferskensalsa:

1
Skjær ferskenene i små biter og fjern steinene (legg dem på grillkullet senere!).
2
Skrell og skjær sjalottløken i tynne strimler.
3
Del limefruktene i to og press ut saften.
4
Bland sammen fersken, løk, limesaft og chipotlesaus.
5
Sett salsaen i kjøleskap frem til servering. Smak til med salt rett før servering, ellers drar saltet ut væsken av frukten.

Svinekoteletter:

Bruk svinekoteletter skåret som tykke T-bonesteaker (à 300 g).
1
Skjær bort fettranden på kotelettene, ellers kommer fettet til å brenne i grillen. Bland sammen krydder og salt. Pensle kjøttet med olje på begge sider og gni inn krydderblandingen.
2
La grillkullet brenne ferdig til det ikke avgir røyk og er hvitt på utsiden. Pass på at du har en grillflate som er stor nok til alt kjøttet, men la det likevel være plass nok på grillen til å legge kjøttet unna varmen.
3
Grill kjøttet over kullet i 3-4 min. på hver side. Hvis kotelettene er spesielt tykke, kan du også stille dem på høykant i ca. 2 min.
4
Legg kjøttet over på den delen av risten som ikke er rett over varmen og legg over lokket. Spjeldet skal være åpent både i bunnen og på lokket. Grill videre i 4-5 min. til kjøttet har en kjernetemperatur på 64°.
5
Pakk kjøttet inn i aluminiumsfolie og la det hvile i ca. 5 min. til kjernetemperaturen er blitt 68-69°.

Barbecue-bønner:

1
Hell bønnene med væske over i en kasserolle, og tilsett barbecuesausen. La det småkoke under lokk i ca. 15-20 min. Rør av og til. Krydre med oregano.
2
Server kjøttet sammen med salsa og bønnesaus.

Kommentar

Bli den første til å kommentere