Syltede gulrøtter med lime og røkt makrell

Balansen mellom syrlig, sterkt, søtt og salt er godt ivaretatt i denne retten. © Wolfgang Kleinschmidt/ Allt om mat
30 min.

Slik lager du syltede gulrøtter med makrell:

1
Skrell gulrøttene og løken. Skjær gulrøttene i mindre biter og løken i båter. Rens og skjær chilien i tynne strimler.
2
Kok gulrøttene i saltet vann i ca. 5 min. De skal ha litt tyggemotstand.
3
Bland eddik, sukker og vann i en kasserolle og la det koke opp.
4
Ha løk og strimlet chili i vannet. La det koke i ytterligere 1 min.
5
Tilsett skallet av en godt vasket lime, pluss limesaften og gulrotbitene og la alt kjølne. Rør rundt noen ganger.
6
Server gulrøttene på et fat, toppet med biter av røkt makrell, grovhakkede urter og 1 ss kaldpresset rapsolje dryppet over. Kvern over svart pepper til slutt.

Kommentar

Bli den første til å kommentere