Syltet gresskar

Butternutsquash som brukes her kalles også flaskegresskar på norsk. Hvis ikke alt blir spist opp, holder den seg ca. tre uker i kjøleskapet. © Per Ranaug/ Allt om Mat

Slik gjør du:

Krydret og sursøt syltet gresskar passer godt sammen med både fugl og svinekjøtt.
1
Skjær gresskarene i to på langs med en skarp kniv, og fjern frøene. Skjær kjøttet i terninger på ca. 2 cm. Forvell dem i lettsaltet vann i 5 min. eller til de er blitt myke. La dem renne av i et dørslag.
2
Skrell og finhakk løk og ingefær. Fjern frø, og finhakk chilien. Stek løk, ingefær og chili i rapsolje sammen med resten av krydderet i ca. 5 min.
3
Ha i gresskar, sukker og eddik. La alt småkoke i ca. 5 min. Legg over i sylteglass.

Kommentar

Bli den første til å kommentere