Syrnede grønnsaker

Fermenterte grønnsaker: Fermentert mat inneholder en rekke gunstige bakerier for tarmen. © Ulrika Pousette
Sunt

Slik fermenterer du grønnsaker:

1
Skjær alle grønnsakene i passe store biter og legg over i en bolle.
2
Strø over salt og bland alt godt. La det stå og trekke i ca. 2 timer.
3
Ha i sennepsfrøene og bland godt igjen.
4
Ha blandingen over i et stort glass med lokk og press grønnsakene sammen slik at de ligger tett. La det være 2 cm med luft øverst i glasset.
5
Sett på lokket og sett glasset på et brett. Oppbevar mørkt i romtemperatur, gjerne i et kjølig spiskammer eller i kjelleren.
6
Åpne glasset en gang om dagen og sjekk gjæringsprosessen.
7
Etter 1–2 dager begynner det å boble i glasset. Når det ikke lenger presses ut luft når du åpner lokket, har gjæringsprosessen roet seg og du behøver ikke åpne glasset lenger.
8
Fyll på med saltvann (1 ss salt/1 liter vann) hvis væskenivået synker.
9
Tips! Ingenting må stikke opp over salt laken, da kan du risikere at grønnsakene begynner å mugne på toppen.

Kommentar

Bli den første til å kommentere