Tacoboller med meksikansk ris

Tacoboller med meksikansk ris ©

Meksikansk ris

1
Sett ovnen på 225 °C varmluft. Skyll risen i rennende kaldt vann.
2
Finhakk løk, hvitløk og chili, fres det blankt i olje i en vid kjele før du tilsetter risen. Rør godt om og tilsett tomater, kjørt med stavmikser, og kylling- eller grønnsaksbuljong.
3
La det koke opp, vend om og legg lokk på. La småkoke i ca. 20 min til risen er kokt.
4
Risen har godt av å hvile litt borte fra varmen før den vendes og serveres.

Tacoboller

1
Mens risen koker, blander du sammen ingrediensene til tacobollene.
2
Form små boller på 30–40 gram og legg dem på et stekebrett med bakepapir.
3
Sett brettet i ovnen og stek bollene til de er gylne og gjennomstekte, det tar ca. 10–12 min.
4
Mens bollene er i ovnen og risen koker, lager du en enkel salat.
5
Før servering smaker du til den ferdige risen med salt og pepper og drysser med koriander.
6
Server ris og boller med salat, gjerne med litt rømme til, om du har.