Tacopai

Gjør en vri på fredagstacoen! © Per Ranung/Allt om mat
Helg

Paibunn:

1
Sett ovnen på 225 °C.
2
Bland hvete- og maismel, smør og salt sammen, gjerne i en kjøkkenmaskin. Tilsett vann, og samle det raskt sammen til en deig.
3
Trykk ut deigen i bunnen og langs kanten av en langpanne, ca. 30 x 40 cm.
4
Prikk paibunnen med en gaffel og stek den midt i ovnen i ca. 10 min.

Tacofyll:

1
Kjern ut og skjær paprikaen i terninger.
2
Skrell og finhakk løk og hvitløk.
3
Stek paprika, løk og hvitløk i 2 ss olje i en stekepanne.
4
Tilsett kjøttdeigen og stek den ferdig sammen med grønnsakene.
5
Bland maisstivelse med sukker, spisskummen, oregano, paprikapulver, salt og kajennepepper.
6
Rør blandingen inn i kjøttdeigen og tilsett vannet.La det putre i 2 min.
7
Skjær olivenene i skiver. La maisen renne av.
8
Bland oliven og halvparten av maisen inn i kjøttdeigen. Fordel blandingen på paibunnen og dryss revet ost over.
9
Stek paien midt i ovnen i ca. 15 min.
10
Stek resten av maisen i 1 ss olje i en stekepanne til den har fått fin farge.
11
Kjern ut og strimle chilien.
12
Fordel stekt mais, chili og hakket koriander over paien, og server med salat og rømme.

Kommentar

Bli den første til å kommentere