Tarte Bourdeloue - pæreterte

Tarte Bourdeloue - pæreterte © Mika Wulff, Magasinet Lækkerier

Slik lager du mørdeig

1
Bland smør, melis, mandelmel, egg, vaniljefrø og 60 g hvetemel i en skål, og kna det sammen med hendene.
2
Tilsett resten av hvetemelet og salt, når den første blandingen er jevn. Bland ingrediensene raskt, men grundig sammen.
3
Rull deigen ut i ca. 2 mm tykkelse mellom to ark bakepapir. Legg deig og papir på en liten plate, sett den i kjøleskapet, og la den hvile i min. 1 time.
4
Sett ovnen på 175° varmluft.
5
Ta deigen ut av kjøleskapet, og la den temperere en smule, før du kler en terteform med den.
6
Stek terten i midten av ovnen, til den er gyllen. Avkjøl terten på rist.

Posjerte pærer

1
Skrell pærene, fjern stilk og kjernehus og del dem i to.
2
Kok opp vann, sukker og sitronsaft, tilsett pærene og senk varmen slik at laken såvidt putrer.
3
La pærene putre i ca. 10 min til de er møre, skru av varmen og la pærene kjøles av i sukkerlaken.
4
Når de er romtempererte, kan de legges på tørkerull, og skjæres i skiver på ca. en halv cm.

Mandelmasse

1
Del vaniljestangen på langs, skrap ut frøene og bland dem med lit av sukkeret.
2
Bland mykt smør og sukker sammen i en skål og pisk til det er lyst og luftigt i konsistensen.
3
Tilsett egg og rør til massen er jevn.
4
Tilsett rom og mandelmel, og rør til massen er jevn.
5
Tips: mandelmassen kan lages en dag i forveien og oppbevares i kjøleskapet.

Montering av terten

1
Sett ovnen på 180°.
2
Rull tertedeigen ut til 3-4 mm og legg den i terteformen.
3
Spre mandelmassen jevnt i terten og legg pærebitene oppå mandelmassen i en sirkel og evt. en enkel i midten, hvis det er plass. Strø mandelflak over terten.
4
Stek terten i ca. 35-40 min., til den er gyllen og tertebunnen gjennomstekt. Ta terten ut fra formen og kjøl ned på rist.
5
Når terten er kjølt ned kan den pensles med lun aprikosmarmelade, for en fin, skinnende look.

Kommentar

Bli den første til å kommentere