Thai biffsalat

Rask og mettende salat du lager i en fei. © Bauer Media/Bulls Press

Thai biffsalat:

Her må du passe på ikke å kjøpe for modne mangoer, kjøttet må kunne skjæres i strimler. Press limejuice selv fra friske limefrukter. Og bruk stekt løk på pose.
1
Krydre kjøttet med salt og pepper. Stek kjøttet i en stekepanne, ca. 2–4 på hver side, avhengig av tykkelsen. Det skal være rødt i midten. Ta kjøttet ut av pannen og la det hvile på et lunt sted i 10 min.
2
Skrell mangoene og del dem i tynne skiver, deretter i tynne strimler. Sett dem til side.
3
Miks sukker, chili, fiskesaus, limejuice, korianderstilker, og hvitløk sammen i en kjøkkenmaskin eller med stavmikser til en glatt dressing. Smak til med ekstra sukker eller fiskesaus hvis nødvendig.
4
Skjær kjøttet i tynne skiver og bland sammen med mango, peanøtter, mynte- og korianderblader og bønnespirer i en stor salatbolle. Fordel salaten i 4 tallerkener, pynt med noen friske krydderurtblader og topp med stekt løk. Server dressingen ved siden av.

Kommentar

Bli den første til å kommentere