Timianstekt kyllingbryst

Timianstekt kyllingbryst © Magnus Skoglöf

Slik gjør du:

1
Sett ovnen på 100 °C. Krydre kyllingbrystfiletene med salt, og brun dem på begge sider i olje i en stekepanne sammen med knust hvitløk og timianstilker.
2
Legg filetene over i en ildfast form og bak midt i ovnen til kjernetemperaturen er 68 °C, 20–25 minutter. La kjøttet hvilke i ca. 5 minutter.

Gulrotkrem

1
Brun smøret. Skrell gulrøtter, løk og hvitløk og skjær i mindre biter.
2
Kok rotfruktene møre i smøret under lokk, ca. 10 minutter. Kjør det til en glatt krem med en stavmikser. Spe med vann til passende konsistens. Smak til med sitronsaft og salt.

Salat:

1
Bryt brokkolien i små buketter og skjær stammen i tynne skiver. Skrell gulrøttene og skjær dem i staver. Skrell og skjær løken i ringer. Rens og skiv reddikene tynt.
2
Kok brokkoli og gulrøtter møre i saltet vann. Sil fra vannet, og vend grønnsakene med løkringer, reddik og olje.
3
Varm opp gulrotkremen. Ta kyllingen opp av formen, og skjær den i pene skiver.
4
Brun smøret og ha det over i formen. Tilsett vann og visp det sammen til en sjy.
5
Anrett kylling og brokkolisalat på fire varme porsjonstallerkner. Fordel gulrotkrem ved siden av og øs sjy over. Garner med frisk dill og server.

Kommentar

Bli den første til å kommentere