Tjukkmjølk med fermentert byggryn og bær

Oppskrift fra Berit Nordtrand © Dreyer Hensley Studio / Jan Ivar Nykvist

Slik gjør du det:

1
Bland melk og fermenterte byggryn. Fermenteringen av byggrynene bør du gjøre en dag i forveien.
2
Legg byggrynene i vann tilsatt surdeigstarter. La stå i romtemperatur i minst 12 timer, gjerne natten over. Hell av vannet og kok byggrynene i nytt vann under lokk i 45 minutter, til grynene er møre. Avkjøl.
3
Har du ikke tid til å lage fermenterte byggryn, kan du koke byggryn du har bløtlagt natten over.
4
Topp med friske bær, og nyt!
5
Som sagt: Har du ikke tjukkmjølk, kan du bruke økologisk kefir, økologisk yoghurt naturell eller yoghurt av kokosmelk (om du ikke tåler melk). Styr unna produkter basert på soyamelk.

Kommentar

Bli den første til å kommentere