Tomatsuppe hjemmelaget

Enkel hjemmelaget tomatsuppe © Berit Nordstrand

Slik gjør du:

1
Fres sjalottløk og hvitløk i smøret. Tilsett hvetemel og rør klumpefritt. Deretter tilsettes buljong, to bokser finhakket tomat og en teskje tørket basilikum. La det hele småkoke i 5 min. Tilsett rømme og til slutt salt og pepper etter smak. Kjør stavmikseren gjennom suppen til den blir gjevn.
2
Før servering tilsettes en neve finhakket bladpersille. Kjøttboller og/eller terninger av hvitost, egner seg utmerket i denne suppen. Eggebåter er mine barns favoritt.
3
Linser serverer jeg gjerne ved siden av, slik at de som liker dem kan forsyne seg. Linser inneholder nyttige næringsstoffer for hjernen, som jern, B-vitaminer og sink.

Kommentar

Del dine tips, forbedringer eller erfaringer med andre

Webche B. Rotnes
Rapportere

Helt grei oppstift men er skuffet over innslaget med mel. Det går veldig fint å lage suppen uten det, og smør. Bruk olivenolje! Gjerne en hvor olivene er presset sammen med basilikum, hvitløk eller for de som liker det spicy; chili. - til 2-3 boxer/esker passert tomat og minst 1l væske bruker jeg gjerne 1/2 beger rømme, da blir konsistensen fin.

Gerd lise
Rapportere

Hvetemel? Står ingenting om det i oppskriften ( tomatsuppe )

sara k
Rapportere

hvor mye hvetemel? og hvordan tilbereder man linsene?