Torsk med blåskjell og brokkolini

Torsk med blåskjell og brokkolini © Lina Eriksson

Torsk med blåskjell og brokkolini

1
Sett ovnen på 225°.
2
Bre det grove saltet ut i en langpanne, og fordel potetene oppå.
3
Bak potetene midt i ovnen, ca. 40 min.
4
Høvle reddik i meget tynne skiver med rivjern eller en skarp kniv.
5
Legg skivene i iskaldt vann, ca. 30 min., slik at de blir sprø.
6
Bland vann, salt og sukker, og rør rundt til salt og sukker er oppløst. Legg fisken i, og la det stå, 20 min.
7
Skrubb og rens blåskjell med en børste under rennende, kaldt vann.
8
Kast de blåskjellene som ikke lukker seg, når man slår på skallet.
9
Skrell løk og hvitløk, og skjær i skiver. Stek løk og hvitløk i 1 ss smør. Tilsett karri og tomatpuré.
10
Tilsett vin og fløte. Kok opp, og legg blåskjellene oppi. La dem koke under lokk, 5 min.
11
Ta ut blåskjellene, og kast dem som ikke har åpnet seg. Dekk dem til, så de holdes varme. Sil blåskjellsausen.
12
Kok brokkolinien i lettsaltet vann, 3 min. Sil av, og dekk den til, så den holder seg varm.
13
Ta fiskestykkene opp, og tørk dem forsiktig. Dekk bunnen av en bred gryte med vann, og tilsett 2 ss smør.
14
Legg fisken i gryten, legg lokk på, og ta gryten av varmen.
15
La gryten stå 4–5 min., til fisken er hvit og fast, kjernetemperaturen skal være 55–58°.
16
Ta reddiken ut av isvannet. Rør dem sammen med purreløken.
17
Anrett fisken med blåskjell og saus, og reddik øverst.
18
Serveres med poteter og brokkolini.

Kommentar

Bli den første til å kommentere