Toscasnurrer

Toscasnurrer © Wolfgang Kleinschmidt/Allt om mat

Bolledeig

1
Varm opp melk og smør til det er fingervarmt, 37 °C. Smuldre gjæren ned i en bakebolle og hell over melkeblandingen. Rør til gjæren er oppløst.
2
Bland melet med bakepulver og salt, og ha det i bakebollen. Ha i sirup og egg.
3
Arbeid deigen godt sammen i ca. 15 minutter for hånd eller ca. 10 minutter i kjøkkenmaskin.

Mandelfyll

1
Skjær mandelmassen i mindre biter. Bland mandelmasse, smør og vaniljesukker godt sammen.
2
Kjevle ut bolledeigen til et rektangel på ca. 30x50 cm. Smør mandelfyllet jevnt utover og rull sammen.
3
Skjær rullen i 2 1/2 cm brede biter. Legg hver bit over i en muffinsform av papir, sett dem på en stekeplate og la dem heve i ca. 40 minutter.

Toscafyll

1
Kok smør, fløte, sukker og glukose til en lysebrun røre, det tar ca. 8 minutter ved middels varme. Rør om av og til.
2
Ha i mandelflak. Avkjøl. Sett ovnen på 225 °C.
3
Topp bollene med toscafyllet. Stek midt i ovnen i ca. 10 minutter. La kakene avkjøles på rist.

Kommentar

Bli den første til å kommentere